Dijital detoks uygulama yöntemleri

Elektronik cihazların kullanım oranındaki artış ciddi boyutlara ulaşmaya başlayınca ve ister istemez hayatımıza dahil olunca onlardan uzakta yaşamak gün geçtikçe zorlaşıyor. 

Bu cihazları belirli bir ihtiyaç ya da mecburiyet dahilinde kullanabilirsiniz. Ancak belirli dönemlerde onlardan uzak kalmak hem psikolojik hem de fiziksel sağlığımız açısından çok olumlu olacaktır.

Bu anlamda kişisel bir dijital detoks uygulamak iyi bir seçenek olabilir.

Dijital detoks nasıl uygulanır?

Bunun için size bir reçete hazırladık. Bu reçete size detoksu daha rahat uygulayabilmeniz, elektronik ve elektrikli cihazlardan ihtiyaç olmadığı sürece uzak durabilmeniz için hazırlandı. Bu sayede elektromanyetik alan maruziyetiniz azalacak ve buna ek olarak ailenizle ve arkadaşlarınızla gerçek anlamda zaman geçirebileceksiniz.

Şimdi gelelim 7 günlük Dijital Detoks adımlarına;

1.gün

Bugün gününüzün ilk ve son saatlerinde telefonunuzla hiç ilgilenmeyin. Bu iki saati iç dünyanıza ayırın, hissettiklerinizi not alın, olumlamalar yapın ya da ibadet edin. Dinlendirici ve mutlu edici aktivitelerde bulunun.

2. Gün

Bugünün öğleden sonrasını telefonsuz zaman olarak ilan edin. Onun yerine arkadaşınız ya da aileniz ile harekete geçin, spor yapın. Hem sevdiklerinize hem de kendinize zaman ayırın.

3. Gün

Bugün sosyal medyada harcayacağınız zamanı 30 dakika (evet, sadece 30 dakika!) ile sınırlayın ve saat kurun. Sosyal medya hesabınıza girmeden önce, bakmanız gerekenleri belirlemeye çalışın. Sosyal medya zamanınızı kısıtlayarak zamandan tasarruf edeceksiniz. Sağlıklı bir yemek pişirmeye ne dersiniz?

4. Gün

Bugünün yarısını telefonsuz geçirmeyi deneyin. Onun yerine şehrinizin hiç bilmediğiniz bir semtini gezin. Mutlaka görmeyi merak ettiğiniz yerler vardır. Onları keşfetmeye çıkın.

5. Gün

Bugün sosyal medyaya sadece 15 dakikanızı ayırın! Gününüzü dans ederek, denemek istediğiniz el işleri yaparak ya da evdeki tamir işleriyle uğraşarak geçirin.

6. Gün

Telefonunuzdan gün batımına kadar uzak durun! Aileniz ya da arkadaşlarınızla birlikte dışarıda geçireceğiniz eğlenceli bir gün planlayın ve telefonunuzu evde bırakın.

7. Gün

Bugün telefonunuzdan ve sosyal medyadan tamamen uzak durun. Gününüzü kendinize ve ailenize ayırın. Sevdiğiniz insanların gözlerine bakarak sohbet edin ve kendinizi ödüllendirin.

Bu reçeteyi uygulayarak en azından ihtiyaç dışında kullanımınızı azaltabilirsiniz. Evet, birçoğumuz bu cihazları kullanıyor. Başta söylediğimiz gibi işi gereği kullananlar, zorunlu olanlar olabilir. Bunun için Pocketsafe ürünlerini deneyebilirsiniz. Eğlence için de kullanıyor olabilirsiniz. Ancak mümkün olduğunca azaltabilmek sağlığınız üzerinde olumlu gelişmeleri beraberinde getirecektir.

Sağlıkla kalın.

Bir yanıt yazın